www.aquabellas.sk

POHÁNKOVÉ RAŇAJKY
foto: P.K.



TUNIAKOVÉ PENNE
www.zdravetelo.com
foto: www.zdravetelo.com











JESENNÁ POLIEVOČKA
www.zdravetelo.com
foto: www.zdravetelo.com






KUS KUS S TUNIAKOM
www.zdravetelo.com
foto: www.zdravetelo.com















OVSENÁ KAŠA S ČOKOLÁDOU
www.zdravetelo.com
foto: www.zdravetelo.com









RYŽOVÉ VLOČKY S HRUŠKAMI
www.zdravetelo.com
foto: www.zdravetelo.com











OVSENÁ KAŠA S MALINAMI
foto: V.S.








I N G R E D I E N C I E

1. pohánkové chrumkavé vločky
2. pohánkové mlieko
3. banán
4. jablko
5. nasekané vlašské orechy
6. maslo
7. škorica a 
8. pohánková kaša na zahustenie.

P R Í P R A V A  

1. Do 5 dc mlieka pridáme 8 polievkových lyžíc vločiek. 
2. Zmes povaríme na miernom ohni, keď začne vrieť, zmiernie oheň na minútku a zahustíme za stáleho miešania pohánkovou kašou. 
3. Odstavíme, pridáme ovocie a orechy. Na vrch plátok masla a škorica, necháme 10 min odstáť. 






I N G R E D I E N C I E
1. penne (najlepšie nasiaknu omáčku)
2. 3 cibule (šalotka, červená, žltá), cesnak, soľ, tr. cukor, paradajkový pretlak 
4. maslo, olivový olej, smotana na varenie, tekutý syr, prípadne parmezán
5. tuniak (veľa), kapari, sardelky

P R Í P R A V A
V dostatočnom množstve vody dáme variť cestoviny, pridáme soľ. V hlbšej panvici si pripravíme omáčku. Kus masla polejeme olejom, pridáme nadrobno nakrájané cibule, cesnak so soľou (kaša alebo pretlačený), cukor. Keď cukor skaramelizuje, pridáme paradajkový pretlak (pyré) a do tohto základu pridáme tuniaka, prípadne sardelky či kapari. Pridáme koreniny, odporúčame 2 druhy od Jamieho Olivera uvedené v ingredienciách. Nasleduje smotana, šľahačka či kokosové mlieko, tekutý syr či trocha parmezánu - záleží ako konzistenciu chcete dosiahnuť a ktoré potraviny uprednostňujete. Do takto pripravenej omáčky nasypeme horúce cestoviny. Trochu masla. Pokiaľ nemajú cestoviny dostatok omáčky, pridajte vodu, v ktorej sa varili.  





I N G R E D I E N C I E
1. 2 bataty (sladké zemiaky)
2. 2 tekvice hokaido
3. 1 červená cibuľa, 1 šalotka, 1 biela cibuľa (rôzne druhy spolu)
4. zázvor, cesnak, soľ
5. tekvicový olej, tekvicové semienka

P R Í P R A V A
Táto polievka je liek a dodáva pozitívnu energiu. Odporúčame nakrájať vyššie uvedené ingrediencie do hrnca s vodou, môžete pridať koreniny podľa vlastnej chuti, chilly a po varení rozmixovať ručným mixérom.Veľmi jednoduchý recept!
 





I N G R E D I E N C I E
1. kuskus, voda
2. maslo, olej, soľ
3. cibuľa, mrkva, petržlen aj s vňaťou
4. kurkuma
5. tuniak

P R Í P R A V A
Pre 1 osobu nasypeme kuskus do polovice 200 ml šálky a presypeme do väčšej nádoby. Do tej istej šálky opäť nalejeme vrelú vodu do polovice a zalejeme ňou kuskus, premiešame a zakryjeme tanierom. Na panvici necháme roztopiť maslo, na ktoré sme naliali obľúbený olej (repkový, slnečnicový, arganový, olivový, sezamový, avokádový ...) a nasypeme kurkumu (chilli). Do tohto základu pridáme nakrajanú polku cibule a soľ. Nastrúhame (naškrabeme,na drobno nasekáme) 2 petržleny a 2 mrkvy. Celá príprava by mala byť krátka a prebiehať na jemnom plameni, aby sa zachovala čerstvosť a sladkosť. Kuskus odokryjeme jemne premiešame a pridáme na panvicu a zapracujeme spoločne s nakrájanou petržlenovou vňaťou. Servírujeme s tuniakom.   





I N G R E D I E N C I E 
1. ovsené vločky
2. kokosové mlieko
3. ľanové semienka
4. vlašské a lieskové orechy
5. čokoláda

P R Í P R A V A
Na panvici upražíme lieskové a vlašké orechy a odložíme na tanier vychladnúť. Do tej istej panvice vlejeme kokosové mlieko, zohrejeme a pridáme vločky. Zmes udržiavame teplú, nemala by vrieť (kokosové mlieko sa vo všeobecnosti odporúča variť pri 100°C max. 1 min.). V kaši roztopíme niekoľko kociek horkej čokolády a pridáme lanové semienka. Vychladnuté orechy nastrúhame v mlynčeku do kaše, čím ju zahustíme.
Hotovo! Celá príprav trvá cca. 4 min.





I N G R E D I E N C I E 
1. ryžové vločky
2. voda
3. hrušky
4. lieskové orechy
5. med alebo čokoláda

P R Í P R A V A
Na panvici upražíme lieskové orechy a odložíme na tanier vychladnúť. Do tej istej panvice nalejeme vodu (cca 100 ml) rýchlo privedieme do varu a pridáme nakrájané hrušky a varíme kým nevoňajú a nie sú jemnejšie no nie rozvarené. Podľa potreby prilievame troška vody, aby hrušky neprihoreli. V menšej panvici alebo hrnci pripravíme ryžové vločky - stačí povariť trocha vody a pridať želané množstvo vločiek, ktoré za malú chvíľu zmäknú. Tie potom pridáme na panvicu k hruškám, posypeme orechmi a čokoládou. 





I N G R E D I E N C I E 
1. ovsené vločky
2. kokosové mlieko
3. maliny, banán
4. vlašské orechy
5. med alebo čokoláda

P R Í P R A V A
Na panvici alebo v hrnci zahrejeme kokosové mlieko, pridáme vločky tak, 
aby zmes mala hustotu kaše. Necháme chvíľu povariť, kaša nesmie vrieť. Naservírujeme na tanier, nasypeme maliny a nakrájané banány. V mlynčeku pomelieme vlašské orechy, ktorými dochutíme kašu. Pre tých, ktorý majú radi sladké odporúčame pridať med alebo kúsky čokolády.Ako alternatívu pre ľudí s intoleranciou na lepok odporúčame kombináciu s ryžovými vločkami.